Noi strategii Google privind cautarea personalizata

Google isi propune să vina in sprijinul internautilor si să ii ajute să găsească cat mai rapid informatiile dorite. Visul celor de la Google este să le afiseze utilizatorilor rezultate personalizate, sau mai bine spus să le ofere exact ceea ce acestia doresc să afle, fără a ii mai conduce la alte site-uri care contin informatia căutata. Acest sistem insă va avea limitele sale, deoarece răspunsurile vor putea fi personalizate numai in măsura in care se pot face corelatii cu informatiile din Gmail, Google Calendar și Google+.

Ideea este interesanta si este aplaudată de multe persoane, dar in acelasi timp există si un număr mare de utilizatori care cred că acestă idee va conduce la disparitia multor afaceri care se folosesc intr-un fel sau altul internetul. Dacă acesta idee a celor de la Google va fi perfectionată multe site-uri isi vor pierde cititorii, si pana la urmă in timp acest lucru va conduce la disparitia unui numar imens de site-uri si implicit la disparitia unui volum mare de informatii utile.

Cei mai multi se gandesc insă doar la avantajele care le-ar oferi un astfel de sistem. Pentru multi ar fi extraordinar să spună in fata unui microfon: „Care sunt planurile mele pentru ziua de mâine?” si imedit să apară pe ecranul calculatorului sau al tabletei un plan al activitatilor,  depasarilor,  hotelurilor, rezervărilor la restaurant si a altor evenimente programate. Mai mult decat atat vei putea spune „arată-mi pozele mele din Paris” pentru a vedea poze din contul tau Google+, iar in cazul in care este activată functia instant upload veti putea beneficia chiar de servicii de de genul „afisează fotografiile mele de apusuri de soare”.

Motorul de căutare (conceput inițial pentru a afisa conținutului site-rilor de pe Web) este în continuă schimbare si tinde din ce in ce mai mult sa devina un asistent personal. Google foloseste personalizarea rezultatelor cautarilor într-o anumită măsură de ani, dar compania a început cu adevărat sa ofere rezultate personalizate de cand a lansat personalizarile cu „Căutare Plus Lumea ta” ( de la inceputul anului trecut).

Anunțuri

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: